• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Felavatták az Almásy-kastély Építőipari Nívódíját hirdető emléktáblát

Felavatták az Almásy-kastély Építőipari Nívódíját hirdető emléktáblát

Képgaléria
Az ünnepségen beszédet mondott Krizsán András, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Földes László, a kivitelező és tervező Földes és Társai Építésziroda Kft. vezetője, valamint Németh Miklós, a generálkivitelező Modinvest Kft. ügyvezetője.

Krizsán András elmondta, hogy a Magyar Építőművészek Szövetsége a hazai alkotó építészek első számú közhasznú egyesülete, amely kiemelt fontosságúnak tekinti, hogy az Európa-szerte méltán híres történelmi épületeink, valamint az épített örökségünk emlékeit ápolja. Kiemelte, hogy különösen fontos, hogy egy olyan beruházást – egyben egy olyan fontos történelmi épületet – ünnepelnek az emléktábla leleplezésével, amely méltán híres az egész világon. Hozzátette: a számos építész és építőipari díj közül ez az egyetlen olyan elismerés, amely közös ünnepe és öröme az alkotóknak, hiszen ez egyszerre ismeri el az építészt, a kivitelezőt és a beruházót.

Földes László arról beszélt, hogy miután megkapták a megbízást, a helyszínen problémák sorozatába ütköztek. Volt olyan helyiség az épületben, amelyet a statikus azonnal lezáratott a megtekintés után, mert életveszélyes volt. Hangsúlyozta, hogy számos szakértői csoport elkötelezett munkája kellett ahhoz, hogy a kastély elnyerje a ma már jól megszokott formáját, és elmondta, hogy három pillér, a tervező, a kivitelező és a megbízó stabilitása kellett az eredményes munkához. Az Almásy-kastély több elismerésben is részesült 2017-ben – vette át a szót Németh Miklós. Mint mondta, ezek az elismerések ösztönözték őket arra, hogy pályázzanak az Építőipari Nívódíjra, amelyben támogatta őket a város önkormányzata és a projektmenedzserek is. Hozzátette, a pályázatban három kiemelkedő alvállalkozó megnevezésére volt lehetőségük, akiket az emléktáblán is feltüntetettek.

A tábla leleplezése előtt Palla Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke átadta a pályázatban megjelölt alvállalkozóknak a díjakat, így elismerést vehetett át a Stilfa-Mi Kft., a Futizo Kft. és Győri Árpád egyéni vállalkozó. Az emléktáblát Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Palla Tibor, Krizsán András és Németh Miklós leplezték le.

www.gyulaihirlap.hu

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR