• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Átadták az új kecskeméti tűzoltólaktanyát

Átadták az új kecskeméti tűzoltólaktanyát

Ünnepélyes keretek között adták át ma (kedden) Kecskemét új tűzoltólaktanyáját. A többszintes, három szárnyból álló épület egyszerre biztosítja majd a tűzoltóság, a katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság működését. Október 11-én beköltözött az új, többfunkciós, modern épületegyüttesbe a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskemét város katasztrófavédelmi kirendeltsége és hivatásos tűzoltó-parancsnoksága. Az európai uniós forrásból megépített komplexum a vármegyeszékhely tűzoltóinak és hivatali dolgozóinak biztosít a kor kihívásainak megfelelő, komfortos, korszerű, gazdaságosan üzemeltethető és környezetbarát munkahelyet.
Bővebben...
Napelempark építés. Kiskunhalas

Napelempark építése Kiskunhalason

Kiskunhalas határában nagyjából 100 hektáros területen valósul meg a 48 megawattos csatlakozási kapacitású napelempark amelynek 5.500 m2-en elterülő alállomás építésében veszünk részt. Az alállomáson 1-1 kiszolgáló épület 120 és 80 m2-es alapterülettel az épületek vízellátása az újonnan létesített fúrt kútról biztosított a keletkezett szennyvizek megfelelő tárolásáról 4 m3-es előregyártott vasbeton tartályok gondoskodnak. Az épületek technológiai és installációs szerelési munkái 95 %-osak. A megfelelő közlekedést az általunk létesített 1.400 m2 térbeton biztosítja, az üzembiztonság és az előírásoknak megfelelően egy 100 m3-es tározó kapacitású tűzivíz tározó létesítése is feladatunk. A megtermelt villamosenergia transzformálásához szükséges transzformátor alap elkészült kármentő tartállyal a hozzákapcsolódó olajfogó berendezéssel és tisztított víz átemelő aknával együtt. A szabadtéri csapadékvíz elvezetését 10 db víznyelő 80 fm folyóka és 400 fm csapadékvíz csatorna biztosítja. Az alállomás területének lehatárolását 380 fm egyedi gyártású, beton lábazatos kerítés biztosítja. Az alállomás várható átadása 2023. április 25.
Bővebben...
Átadták az új kézilabdacsarnokot Bácsalmáson

Átadták az új kézilabdacsarnokot Bácsalmáson

A város sportéletében jelentős változást hozhat az új kézilabda munkacsarnok, az eddigi csapatok mellett további korosztályos csapatok indulhatnak. Több hazai meccs várható, jöhetnek végre vendég csapatok, méltó helye lesz a bácsalmási kézilabdának, mely így újra felkerülhet az ország kézilabda- és sporttérképére – hangzott el a csütörtök délelőtti avatón, ahol hivatalosan is átadták az 1,2 milliárd forintból megépült sportkomplexumot, ami a labdajátékok mellett más sport-és kulturális eseményeknek is helyszíne lehet majd. A kiskunhalasi székhelyű Modinvest Kft. kivitelezésében, az időjárási viszonyokhoz igazodva, februárban elindult a sportközpont kimérése és alapozása. A cég tájékoztatója szerint az épület több mint 1900 négyzetméter alapterületű, a küzdőtér több mint ezer négyzetméter, a küzdőtér feletti szabad magasság pedig 7,55 méter.
Bővebben...
Háromcsoportos óvodát avattak Kunszentmiklóson

Háromcsoportos óvodát avattak Kunszentmiklóson

Ünnepélyes keretek között adták át vasárnap a kunszentmiklósi Áldás Református Óvodát. A háromcsoportos intézmény hetvenöt gyermek ellátását biztosítja. Magyarország Kormánya az egyes egyházi célú támogatások forrásszükségletének biztosításáról szóló határozatával támogatásban részesítette a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programját. Az előzetes felmérések során 109 református egyházi szervezet fejezte ki óvodaépítési szándékát. A műszaki, demográfiai és pénzügyi elemzések után 66 helyszínen, újítanak fel és alakítanak ki új óvodákat, melynek egyike a kunszentmiklósi intézmény.  A hálaadó istentiszteleten Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese mondott imát, igét hirdetett Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. – Az elmúlt két esztendőben több mint tízezer gyermeket fogadunk be az új és megújuló óvodáinkba, ahol azt kívánunk nekik adni, ami a legfontosabb, amire legnagyobb szükségük van. Isten szeretetére neveljük őket. A református egyház köznevelési törvényének első mondata, a gyermek Isten ajándéka, ami ki is jelöli az utat. Ennél offenzívabb stratégia nincs, minden dolgotok szeretetben. A „program” a családban kezdődik, az óvodában, iskolában folytatódik, majd tovább az egész életünkben – hangsúlyozta Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Az új óvodáért Pintér Gyula, a Kunszentmártoni Református Egyházközség lelkésze adott hálát, az intézmény jelentőségéről Csákai Lászlóné, a kunszentmiklósi Áldás Református Óvoda vezetője beszélt. 
Bővebben...
Bokrétaünnep az épülő kecskeméti tűzoltólaktanyában

Bokrétaünnep az épülő kecskeméti tűzoltólaktanyában

Látványos szakaszához érkezett az épülő kecskeméti tűzoltólaktanya. Ennek apropóján sajtóbejárásra hívta a média képviselőit a katasztrófavédelem, amelynek során az újságírók megtekinthették a csaknem ötezer-háromszáz négyzetméteres létesítmény jelenlegi állapotát. (Fotók: Vincze József) Többfunkciós létesítmény építési munkálatai zajlanak Kecskeméten: az épületegyüttes a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és katasztrófavédelmi kirendeltsége mellett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságnak is helyet ad majd. A „Tűzoltólaktanyák kialakítása - Kecskemét tűzoltóság" elnevezésű, KEHOP-1.6.0-15-2016-00012 azonosítószámú európai uniós projekt a Magyar Állam társfinanszírozása mellett 5 milliárd 366 millió 618 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít arra, hogy a zöldmezős beruházás megvalósuljon. 2021 januárjában egy olyan többszintes, három eltérő funkciót betöltő szárnyból álló épület kivitelezése kezdődött meg a városban, amely egyszerre biztosítja majd a városi tűzoltólaktanya, a katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság zökkenőmentes, hatékony működését. Az európai uniós forrásból zajló komplex beruházás célja, hogy a megyeszékhely tűzoltói a kor kihívásainak megfelelő, komfortos, korszerű, gazdaságosan üzemeltethető és környezetbarát munkahelyen láthassák el a mindennapi szolgálatukat. Az építkezés ütemesen halad, egyes épületrészeknél már elektromos és gépészeti alapszerelések, gipszkartonfalak építése, glettelése, festése történik. A létesítmény elérte a legmagasabb szintjét, hiszen elkészült a tömlőszárító torony is, így a katasztrófavédelem bokrétaünneppel egybekötött sajtóbejáráson mutatta meg a komplexum jelenlegi állapotát a média képviselőinek. A kivitelező Modinvest Kft. ügyvezetője, Ifj. Németh Miklós elmondta, hogy a háromszintes, lapos tetős, vasbetonvázas épület, körülbelül 5300 négyzetméter alapterületen fekszik. 2021 januárjában indultak el a kivitelezési munkák. Mintegy ötezer köbméter földet mozgattak meg, az alapozás során 152 kútalapot helyeztek el 1400 köbméter betonból.  A szerkezetépítési munkák során 13500 négyzetméter zsaluanyagot mozgattak meg, 5000 köbméter beton és 500 tonna betonacél került az épületszerkezetbe. Jelenleg a szakipari munkák kivitelezése, a homlokzati nyílászárók és a Kingspan falpanelek beépítése zajlik, valamint elkészült a lapostető szigetelése. Belül gipszkartonozás és felületképzéses aljzatozási munkák folynak. Várhatóan 2023 első negyedévében készül el az új tűzoltólaktanya.
Bővebben...

Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR

Panaszvédelmi tájékoztató

, Szabályzat.