• Telefon: +36 77 521 160 
  • Mobil:+36 30 399 7195
  • Email: mi(kukac)modinvest.hu
  • Nyitvatartás: 08:00 - 16:30

www 1.0

Aktuális információk, hírek

Fülöp Róbert polgármester (balról), a halasi városházán írta alá a kivitelezői szerződéseket a beruházásokat megvalósító cég képviselőjévek
Fülöp Róbert polgármester (balról), a halasi városházán írta alá a kivitelezői szerződéseket a beruházásokat megvalósító cég képviselőjévek Fotó: Pozsgai Ákos

Januárban kezdődhet a buszpályaudvar építése Halason

Képgaléria
Újabb nagy beruházások indulnak Kiskunhalason az új év első napjaiban. Új autóbusz-pályaudvar épül, valamint két új belterületi kerékpárút építése is elkezdődik. A fejlesztések részleteiről Fülöp Róbert polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő a halasi városházán tartott sajtótájékoztatón számolt be szerdán, ahol a polgármester aláírta a kivitelezői szerződéseket a beruházásokat megvalósító cégek képviselőivel. A halasi önkormányzat évekkel ezelőtt euró­pai uniós és állami pályázaton nyert félmilliárd forint támogatást a Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason elnevezésű program megvalósítására. A projekt legnagyobb eleme a Május 1. téri új központi buszpályaudvar megvalósítása, a másik két része egy-egy belterületi kerékpárút építése.

A buszpályaudvarra vonatkozó fejlesztési tervek már korábban elkészültek, azonban a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt csak most kerülhetett sor a nyertes Modinvest Kft. képviselőjével aláírni a kivitelezői szerződést – hangzott el a városházi sajtótájékoztatón. Fülöp Róbert polgármester ismertette a buszpályaudvar építésének részleteit, e szerint a hatvan évvel ezelőtt épült jelenlegi buszállomás épületét és környezetét teljesen el fogják bontani. Teljesen új buszpályaudvar épül, utasváróval, forgalomirányítási irodával, pihenő- és szociális helyiségekkel.

Új buszbeállásokat alakítanak ki, a peronok fedettek lesznek, új utak épülnek és új zöldterületet alakítanak ki – sorolta a részleteket a polgármester.

A beruházás a következő egy év alatt fog megvalósulni. A projekt félmilliárdos pályázati forrásából a buszpályaudvarra közel nettó 310 millió forintot fordítanak majd. Fülöp Róbert szólt a pályázat másik két fontos eleméről is, két belterületi kerékpárút építéséről, amely várhatóan a jövő tavasszal kezdődik el és több részben valósul meg. Az egyik kerékpárút a Jókai utca északi szakaszán 1138 méter hosszon épül meg a Sóstó lakótelep irányába. A másik a belvárosban, a Thúry József utcától egészen a vasútállomásig, ahol részben a már meglévő kerékpárút átalakításával és felújításával, részben pedig teljesen új nyomvonalon épül meg. A beruházás keretében így összesen 2175 méter hosszú és két méter széles új belterületi kerékpárút fog megépülni az elkövetkezendő egy év alatt a városban.

Komoly forgalmirend-változás lép életbe 2021. január 10-étől

a buszpályaudvar, a piac és a Semmelweis tér környékén az új buszállomás építési munkálatainak megkezdése miatt – hívta fel a figyelmet a polgármester, aki elmondta azt is, hogy a helyközi és távolsági buszjáratokra a Semmelweis téren kialakított ideiglenes buszmegállóknál lehet majd fel- és leszállni. Az új forgalmi rend a járművel és gyalogosan közlekedőket egyaránt érinti majd.


Társaságunk 1990. 04. 09-én jött létre magánszemélyek társulásával Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. néven. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1990. Június 05-én, Cg: 03-09-000330. szám alatt jegyezte be a céget a cégnyilvántartásba. A Modinvest Kft 1990. óta végzi eredményesen tevékenységét.

Friss hírek

Összes hír

Nyitva Tartás

Hétfő - Péntek
8:00 - 16:30
Szombat
Zárva
Vasárnap
Zárva

A raktárak nyitva tartása ettől eltérő lehet. Kérjük egyeztessen előzetesen kollégánkkal!

Hírlevélre feliratkozás

Iratkozzon fel a legfrissebb tartalomra, frissítésekre, felmérésekre és ajánlatokra.

Adatvédelmi irányelvekGDPR